Nederland – Lauwersmeer 10/11/2017 tot 14/11/2017

Valérie Goethals

“Weidse verten, smûke wâlden, terpse geneugten” is het credo voor deze regio! Het landschap van Friesland en Groningen wordt bepaald door terpen, dijken, sluizen, coulissenlandschappen maar ook door de weidse vlakten van de wadden en het Lauwersmeer, een eldorado voor natuurminnaars! In 1969 werd de Lauwerszee Lauwersmeer: water werd land, zout werd zoet. Het Lauwersmeer heeft zich sindsdien ontwikkeld tot één van de grootste trekpleisters voor watervogels van Nederland. Laat u enkele dagen omzwerken door duizenden ganzen, steltlopers, snuif tientallen lijntjes Fries en Gronings landschap en laat u ’s avonds verwennen door magische kookkunsten van Kokkenel: nadien rijd je gegarandeerd fluitend door de komende donkere dagen! Veel lees- en kijkplezier! NEDERLAND_LAUWERSMEER17_JS