Mergus Nieuwsbrief 2019/6: Steenuilen – Mergus Winterfeest – stootvogels – Schouwen – Zwinuitbreiding – Eckhart Kuijken – Valentijnswandeling

Frank De Scheemaeker

 Hoys allen

Zie hier het recentste Mergus Nieuws. Oei ik weet niet goed waar te beginnen – opnieuw erg veel te vertellen. Gelukkig is mijn griepaanval voorbij en kan ik er weer volop voor gaan. Enkele maart activiteiten zullen in de volgende nieuwsbrief belicht worden

STEENUILEN

Veel volk en belangstellen op onze Steenuilenvergadering verleden week! Bedankt Jan, Paul en Isabelle L voor de uitleg! Een 100 tal UTM hokken vonden een teller! Het geluid a.u.b zelf downloaden vanop de Google Steenuilen drive aub! Veel succes. Indien nog vragen graag Jan en of Paul contacteren.

MERGUS WINTERFEEST

Wat een feest. Gezelligheid en ambiance troef. Een woord van dank aan alle sprekers, genodigden en iedereen die help met de organisatie! We noteerden 86 aanwezigen en onze Mergus kledij ging vlot van de hand! We konden al meer dan 500€ overschrijven op de projectrekening! Voor sfeeroverzichtjes met leuke foto’s – zie de Mergus facebook en de Mergus Website. En het was ook bijzonder aangenaam veel jonge vogelaars te mogen verwelkomen.

 STOOTVOGELTELLING

Bedankt iedereen die weer en wind trotseerde om zijn gebieden te tellen. Vond je het weer zaterdag te slecht en was je zondag belet….. we hebben de project datagrenzen opengezet tot en met zondag 10 februari. Dus ook dit weekend kunnen jullie invoeren op het regioscherm! Doen hé.

 

Kan je wegens een of andere reden je gebied  tegen zondag niet tellen (brief van Nicholas) – graag een mailtje naar me – frank.descheemaeker@skynet.be dan probeer ik een vervanger te vinden.

 

Bij nazicht van het gebiedsoverzicht zie ik dat we voor volgende gebieden geen teller gevonden hebben. Zou iemand van jullie die nog kunnen claimen en tellen aub. Laat me maar horen of je kandidaat bent! Het gaat om POBT = Polder Blauwe Toren(straat), POKM = Polder Klein Middelhof en HMHT = Hoge Moere Houtave: buizerden en torenvalken gegarandeerd.

 

 SCHOUWEN – DUIVELAND

Morgen trekt een ganse meute Mergussers voor een driedaagse naar Schouwen-Duiveland – o.l.v. van wie anders dan Johan Debuck . Alvast veel plezier en mooie waarnemingen toegewenst. Jullie vz blijft op het thuisfront – want dochter lief moet ieder moment bevallen en ik zou slechte punten hebben  – indien niet thuis (smiley)

 

VRIJDAG NAMIDDAG 08 FEBRUARI – ZWINUITBREIDING BEKIJKEN

We kregen van Leo Declercq een uitnodiging om samen met de Zwingidsen de Zwinuitbreiding te gaan bekijken. Samenkomt om 14u aan de ingang van het Zwin Natuurcentrum – of carpoolend vanaf de gekende randparking Haven Brugge (tov politiehuis) om 13u30. Ik zal alvast mijn laarzen in mijn wagen leggen en warme + regenkledij meenemen. Ben benieuwd!

VRIJDAGAVOND 08 FEBRUARI – A.V. VERGADERING NATUURPUNT BRUGGE

Niet te missen! Zaal onze Ark – Sint-Michielslaan 35 – Sint-Michiels – deuren open 19u30. Gratis drankje! Eckhart Kuijken komt vertellen over 60 jaar ganzen ganzenonderzoek in onze provincie en jullie Frank geeft extra uitleg bij Weidevogel aankoop en beschermingsproject. Ruim de tijd om gezellig bij te praten!

 

ZONDAG 10 FEBRUARI – VALENTIJNSWANDELING – VERTREKKEND VAN BEZOEKERSCENTRUM BULSKAMPVELD BEERNEM

 Zondag 10 februari van 14.30 tot 16.30 uur: Valentijnwandeling.

De natuur en het bos vormen de inspiratiebron bij uitstek voor de bijzondere verhalen van de liefdesfeeën. Voor volwassenen

Begeleiding: Lieve Maeckelberghe en Katrien Geurts

Prijs: 5 euro/pp – liefdesdrankje inbegrepen– inschrijven verplicht voor 8 februari- max 40 deeln.

http://w-vl.adpro.be/inschrijving.php?o=bu_res&i=120170896

 

MERGUS KLEDIJ TOV VAN ONS WEIDEVOGELCOMPLEX KOOLKERKE – DUDZELE

 

Bestellen kan nog steeds – zie formulier in bijlage! Doen en steun ons aub

 Tot vrijdag of zondag of heel binnen kort.

Frank en zijn ganse Mergus Team

Met deze oproep zouden we jullie beleefd willen vragen om jullie steunbijdrage  2019  van 12€ te storten op rekeningnummer BE 30 380-0084815-11 van Mergus, p.a. Pastoriestraat 174, 8200 Brugge met vermelding van steunbijdrage 2019. (BBRU BE BB).  Nieuwe sympathisanten worden gevraagd ook hun e- mail door te geven.

 

Uitschrijven op deze Nieuwsbrief kan steeds door een eenvoudige mail naar frank.descheemaeker@skynet.be. Mergus maakt deel uit van de NBO en van NP en ent zijn privacybeleid op dat van Natuurpunt. Zie  www.natuurpunt.be/privacy voor alle details.

 

Onze sponsors zijn en blijven voor 2019 de Mergus stichters – Sights of Nature (Georges De Putter) en fietsen Raleigh (Frank De Scheemaeker)  (een fiets of verrekijker nodig – je weet ons wonen hé)