TMVW/FARYS blijft inzetten voor Gierzwaluwenbescherming.

Machteld Kaesemans

 

Van de 25 “torenplatforms” door Westtoer gepland zal de eerste toren van dit Horizon-project open gaan op 21 april. Het betreft de omgebouwde Watertoren van Middelkerke. Dankzij TMVW/FARYS werden tijdens de renovatiewerken een tiental inbouwneststenen voor Gierzwaluwen in de muren verwerkt. Deze neststenen zijn de meest duurzame oplossing voor het  grootste probleem dat Gierzwaluwen hier meemaken. Zij broeden namelijk in holle ruimten onder daken en in muren van gebouwen maar door onze moderne bouwwijzen geraken ze nergens meer binnen.

                                                   

TMVW/FARYS zorgde al voor nestgelegenheid bij de renovatie van de watertoren in Blankenberge, de Watertoren aan de Gentpoortvest en de Koning Leopoldlaan in Brugge. En daar blijft het niet bij : onlangs werden de laatste gevelmuren van het nieuwe zwembad in Eeklo opgemetst. En ook hier werden tien inbouwneststenen voor Gierzwaluwen deskundig geplaatst zodat deze fantastische vogels ook in Eeklo de kans krijgen om er te broeden. En binnenkort zit er alweer een nieuw project aan te komen. Hierover later meer. Wij danken alvast TMVW/FARYS voor de blijvende inzet !

Willy Vermeersch.