BLIKVANGERS van 04-08 tot en met 10-08-2014

Machteld Kaesemans

 Waterral ad. / 08-05 / Marc Nollet.

 

De blikvangers van deze week zijn grotendeels gewijd aan de waterral. De schuwe, slanke vogel loopt of zwemt door de dichtbegroeide moerasgebieden waarin hij leeft en wordt zelden gezien. Zijn gegil als van een speenvarken is wel zeer kenmerkend. Marc Nollet en ikzelf hebben uren doorgebracht aan de Schorrenweiden  om de adulte vogels te spotten en de kleintjes te zien evolueren naar juveniel. Druk op de foto om te vergroten en om alle kenmerken te bestuderen. De datum van opname werd telkenmale genoteerd

 

Nog het vermelden waard waren de vele aanwezige lepelaars, doortrekkende zwarte ooievaars, een kwak en een zeer zeldzame waterrietzanger die geringd werd.

 

Het is een korte lijst, toch zijn er heel wat waarnemers op pad geweest.

.

 Waterral ad  /  08-04

 

.

 Waterral ad. in rui  /  08-11

 

 Marc Nollet

.

 WAARNEMERS:

Albert Neyt, Anne Coppens, Antoine Cornelis, Arnout Zwaenepoel, Bart Van Thuyne, Bastiaan de Ketelaere, Bert Kindermans, Bruno Beyen, Caroline De Wulf, Catherine Priem, Christine Verscheure, Christof Delbaere, Devos Johan, Dominique Bauwens, Dries Candaele, E Peeters, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Fabien Ryckebosch, Frank De Scheemaeker, Freddy Cordy, Freddy Rogiers, Gaby Wieme, Geert Vanhulle, Guido Orbie, Hans Compernolle, Hans De Blauwe, Hans Vansteenbrugge, Henk Loobuyck, J Vanryckeghem, Jan de Wit, Jens Derycker, Jo Packet, Johan Buckens, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Joost Vandenberghe, Karel Tack, Kelle Moreau, Kenny Hessel, Kris De Wit, Kristof Hurtekant, Leo Declercq, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc Teugels, Luc Van den Kerchove, Luc Vanpaemel, Luk Ingelbrecht, Lut Rogiers , Machteld Kaesemans, Marc Nollet, Marc Rogghe, Marc van Handenhove, Marcel Pottier, Marnix Vyncke, Mylle Johnny, Noël Vervaecke, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Paul Decuypere, Paul D’hoore, Philippe Carchon, Resteau Nathalie, Rik Clicque, Rita Colliers, Robbe Cool, Robrecht Pillen, Roland Bultinck, Romain Deloof, Ruben Saey, Rudy Deplae, Sam Dewanckele, Sander Hietkamp, Sebastiaan Hanoulle, Simon Brandt, Simon Feys, Stefaan Brinckman, Vandeputte Christian, Verduystert J.P., Ward Vercruysse, Wilfried Pattyn, Willy Dias, Wim Pauwels, Wout Opdekamp, Yves Hoebeke, Yvon Princen.

 

.

 Waterral pullus  /  07-28

 

 Marc Nollet

.

 

VOGELS + GEBIED “ DE BIJZONDERSTE” – Exacte plaats, aantal en data te vinden bij Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

.

.

Waterral  van pullus naar juveniel 

 

 

 

 

 1-3-4:  Marc Nollet    /   2: Freddy Cordy

 

 .

Zomertaling: Kleyne Vlakte.

Geoorde fuut: Knokke.

Zwarte ooievaar: Lissewege, Akkers Lindeveld, Wenduine, Eeernegem.

Lepelaar: ZIE LINK

Kwak: Damme, Knokke.

Grote zilverreiger: Damme, Hoeke.

Wespendief: Oostkamp, Loppem, St. Michiels, Zedelgem,

Bruine kiekendief: Oudenburg, Stalhille, Knokke, Uitkerke. Houtave, Lissewege, De Haan, Achterhaven, Klemskerke.

Blauwe kiekendief: Achterhaven.

Havik: Knokke.

Slechtvalk: Meetkerke, Vloethemveld, Voorhaven.

Waterral: Oudenburg.

Steltkluut: Oudenburg, Uitkerke, Klemskerke.

Bosruiter: Uitkerke, Oudenburg, Achterhaven, Heist.

Krombekstrandloper: Het Zwin.

Dwergstern: Het Zwin.

Grote stern: Het Zwin.

Bosuil: Oostkamp.

Zwarte specht: Beernem.

Wielewaal:.Vloethemveld.

Cetti’s zanger: Achterhaven.

Waterrietzanger: Lissewege

Sprinkhaanzanger: Het Zwin.

Braamsluiper: Heist.

Blauwborst: Lissewege Ter Doest;

Paapje: Uitkerke Weiden.

Boompieper: De Haan.

Kruisbek: Beernem.

 

 

Lepelaars    /    Waterrietzanger

 

 

 Marnix Vyncke    /    Marc De Ceuninck

 

Machteld Kaesemans  2014-08-12