NU WOENSDAG 10 MEI EERSTE WOENSDAGACTIVITEIT – SFEERVERSLAGJE AFGELOPEN WEEKEND – DAMME PUUR NATUUR

Frank De Scheemaeker

 

Hoys allen

 Iedereen welkom op onze eerste woensdagavond activiteit en wel een wandeling doorheen Damme’s mooiste natuurgebieden. Robrecht en Marc leiden ons rond en garanderen veel weidevogels, zangvogels en stootvogels   .. en het is de periode voor een verrassing…..zomertaling?  purperreiger? Steltkluut?  We zien wel.

 Alle aanwezigen krijgen ook in primeur  gratis de nieuwe Mergus sticker en de nieuwe Mergus bladwijzer!

NBO NATUURPUNT VOGELWERKGROEP

Auto/fiets- of wandeltochten op woensdagavonden in 2017

Data Uur vertrek en startplaats Auto/fiets of wandeltocht Te bezoeken streek/gebied

Contactpersoon Mergus

Wie zal ons gidsen ?

10.05.17 19.30 uur randparking Damme Zuid wandeling Natuurreservaten en stadswallen Damme

Marc De Ceuninck

Robrecht Pillen

 

 

 

En afgelopen weekend stonden we ook met een Mergus stand op Damme Puur Natuur – een jaarlijks evenement van Natuurpunt Damme waar allerhande activiteiten plaatsvinden rond de natuur in Damme. Ook fietsen Nicotec en groothandel De Scheemaeker mochten er hun elektrische fietsen voorstellen. De belangstelling voor en de Mergus stand en de elektrische fietsen was ondanks het koude winderige meer – zeer groot.

 

 

En op zaterdagavond vervolmaakte Dominique ons in het broedvogel inventariseren en vooral aan de juiste broedvogelcode toe te wijzen aan het gedrag van de vogel. De twaalf aandachtige cursisten staken heel wat op en gaan ook zeker mee indien Dominique nog een tweede (bos) sessie houdt. Jullie ook?

Tot woensdag

Frank en het ganse Mergus Team